19 Nisan 2017 Çarşamba

Tesettür Konulu Resimler, Paylaşımlar

EY BAYANLAR: 
Bir kişi ne kadar kapanırsa o kadar vebalden kurtulur. Örneğin, kolunu kapayan kolunu açmanın günahından kurtulur. Bir şey tam yapılamasada kademe kademe tamamı elde etmeye çalışılır, tamamından vazgeçilmez. Yani tam kapanamasakta aşama aşamada olsa kapanmaktan vazgeçmeyelim yeter ki bu yolda olalım. Kapanamasakta namazlarımızı asla ihmal etmeyelim. Namaz dinin Müslüman olmaktan sonraki en büyük ve önemli emridir. Tesettürü hak etmiyorum veya gereğini yerine getiremem sonra geri açılırım vs. diyerek kapanmamazlık etmeyelim bunların hepsi şeytanın vesvesesidir. Kişi tövbe edip kapanırsa geçmişindeki açılma günahları silinir. Tövbesini tutamayıp bozsa bile silinen günahlar geri gelmez. Asla namazıda tövbeyi de ertelemeyelim. Erkeklerle muhabbetten haşir neşir olmaktan şakalaşmaktan, kokulardan, topukludan, topuzdan, açılmaktan etkiliyeci olmaktan kaçınabildiğimiz kadar kaçınalım ve hep dua edelim Allah'ın bize tesettürü sevdirmesi ve kolaylaştırması için. Ayrıca kapansakta kapanmasakta tesettürsüz fotolarımızı paylaşmayalım. Geçmişe dair günahlarımızı söylemeyelim. Fotolarımızı kaldıralım sildirelim.
Not: Tabi ki bir bayan için bu yasaklar olduğu gibi erkek içinde vardır. Bu cezalar namahreme karşı geçerlidir.

İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Kadınların, kızların, başı, saçı, kolları, bacakları açık olarak sokağa çıkmaları haram olduğu gibi, ince, süslü, dar, hoş kokulu elbise ile çıkmaları da haramdır. Böyle çıkmalarına izin veren, razı olan ana babası, kocası veya kardeşi de, onun günahına ve azabına ortak olurlar. (Kimya-yı saadet)
Tesettüre riayet etmemek ve ziynetlerini göstermek gibi günahlar, kadınlarda çok olduğu için, Rasulullah efendimiz, (Mirac gecesi Cehennemi gösterdiler, çoğunun kadın olduğunu gördüm) buyurdu. (Tirmizi)

İmam-ı Zehebi de buyuruyor ki:
Erkeklere ziynetini gösteren kadınlara, mesela altın, inci gibi şeyleri örtüsünün üstüne takan, koku süren, renkli ve ipek kumaş örtünmüş olan, kol ağızları geniş olup kolları görünen ve bunlar gibi kendilerini erkeklere gösteren kadınlara Allahü Teâlâ dünyada ve ahirette azap edecektir. (Zevacir-İbni Hacer-i Mekki)





























































































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder